(návod
si oblíbilo 15 návštěvníků)
LEDVINY, MOČOVÉ CESTY
Postup
Onemocnění ledvin
med obsahuje látku zvanou flaven, která rozšiřuje ledvinové kanálky a pomáhá zbavit se tekutiny z otoků.
NÁPOJ PŘI ODVODNĚNÍ ORGANIZMU
Nápoj je vhodný při průjmech a zvracení, kdy dochází k odvodnění organizmu.
Lékaři doporučují jíst při této nemoci pouze mačkané ovoce, bramborovou kaši, rýži
a vařenou nebo strouhanou mrkev.
Ingredience:
1 l vody, 1 PL cukru, 1 ČL soli, na špičku nože kyseliny citronové, dobarvit džusem.
Pít po doušcích. Nápoj je chutný a stravitelný, nedráždí a není těžký.
POMOC IMUNITĚ
Protichřipkový salát
Ingredience:
500 g kysaného zelí, 2 mrkve, 1 větší jablko, 1 cibule, 1 lžíce strouhaného křenu,
1 zakysaná smetana
Postup:
Kysané zelí a cibuli nakrájíme a mrkev s jablkem nastrouháme, přidáme strouhaný křen
a zalijeme smetanou. Dobře promícháme.
Řepový med
Z černé řípy seřízneme špičku. Vnitřek řepy vydlabeme a do třetiny objemu nalijeme med. Necháme stát přes noc. Med do rána vytáhne z řepy šťávu.
Lžíci směsi 5 x denně smícháme s teplým mlékem a vypijeme.
CITRÓNY
Během infekce je velmi důležitý přísun dostatečného množství vitaminu C. Nejlepší je, je-li podávám formou zvýšené konzumace citronu, kiwi, pomerančů a kysaného zelí.
Teplá citronáda
Šťávu ze 2 citronu smícháme ve vysoké sklenici s 2 lžícemi třtinového cukru a zalijeme teplou vodou. Přidat můžeme i šťávu z jednoho pomeranče. Pijeme každé ráno před snídaní během celého zimního období.
Citrónové rozinky
Balíček rozinek spaříme horkou vodou a dáme do malé misky. Na ně vymačkáme šťávu ze 2 citronů a necháme několik hodin nasáknout a nabobtnat. Vitamin C se naváže na hroznový cukr a má pak větší účinek v našem organismu. Každodenní "zobání" těchto rozinek je skvělou prevencí proti infekci.
CHŘIPKA A PROCHLADNUTÍ
Ingredience:
10 citrónov, 15 strúčikov cesnaku a 500 g medu.
Postup:
Citróny odšťavíme, cesnak pretlačíme - dáme do mixéra a postupne prilievame počas šľahania med. Zmesou naplníme poháriky - uzavrieme a počas dvoch dní necháme za občasného premiešania odstáť. Preventívne užívame nalačno každé ráno za 1 PL (polievkovú lyžicu).
Je to vyskúšané, vôbec nemáte v ústach pachuť po cesnaku.
med obsahuje látku zvanou flaven, která rozšiřuje ledvinové kanálky a pomáhá zbavit se tekutiny z otoků.
NÁPOJ PŘI ODVODNĚNÍ ORGANIZMU
Nápoj je vhodný při průjmech a zvracení, kdy dochází k odvodnění organizmu.
Lékaři doporučují jíst při této nemoci pouze mačkané ovoce, bramborovou kaši, rýži
a vařenou nebo strouhanou mrkev.
Ingredience:
1 l vody, 1 PL cukru, 1 ČL soli, na špičku nože kyseliny citronové, dobarvit džusem.
Pít po doušcích. Nápoj je chutný a stravitelný, nedráždí a není těžký.
POMOC IMUNITĚ
Protichřipkový salát
Ingredience:
500 g kysaného zelí, 2 mrkve, 1 větší jablko, 1 cibule, 1 lžíce strouhaného křenu,
1 zakysaná smetana
Postup:
Kysané zelí a cibuli nakrájíme a mrkev s jablkem nastrouháme, přidáme strouhaný křen
a zalijeme smetanou. Dobře promícháme.
Řepový med
Z černé řípy seřízneme špičku. Vnitřek řepy vydlabeme a do třetiny objemu nalijeme med. Necháme stát přes noc. Med do rána vytáhne z řepy šťávu.
Lžíci směsi 5 x denně smícháme s teplým mlékem a vypijeme.
CITRÓNY
Během infekce je velmi důležitý přísun dostatečného množství vitaminu C. Nejlepší je, je-li podávám formou zvýšené konzumace citronu, kiwi, pomerančů a kysaného zelí.
Teplá citronáda
Šťávu ze 2 citronu smícháme ve vysoké sklenici s 2 lžícemi třtinového cukru a zalijeme teplou vodou. Přidat můžeme i šťávu z jednoho pomeranče. Pijeme každé ráno před snídaní během celého zimního období.
Citrónové rozinky
Balíček rozinek spaříme horkou vodou a dáme do malé misky. Na ně vymačkáme šťávu ze 2 citronů a necháme několik hodin nasáknout a nabobtnat. Vitamin C se naváže na hroznový cukr a má pak větší účinek v našem organismu. Každodenní "zobání" těchto rozinek je skvělou prevencí proti infekci.
CHŘIPKA A PROCHLADNUTÍ
Ingredience:
10 citrónov, 15 strúčikov cesnaku a 500 g medu.
Postup:
Citróny odšťavíme, cesnak pretlačíme - dáme do mixéra a postupne prilievame počas šľahania med. Zmesou naplníme poháriky - uzavrieme a počas dvoch dní necháme za občasného premiešania odstáť. Preventívne užívame nalačno každé ráno za 1 PL (polievkovú lyžicu).
Je to vyskúšané, vôbec nemáte v ústach pachuť po cesnaku.
Líbil se vám návod? Podělte se o něj s přáteli
Návody mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé